Gullvillan (Gullvivan) på Lidingö

Min syster och hennes två klasskamrater har praktik på Gullvivan som ligger på Lidingö. Om man ska vara petig har dem mest praktik på Gullvivans syster-hus, nämligen Gullvillan. Det är en mja, handelsträdgård, inredningsbutik och ett konstverk, allt i ett liksom som drivs av Olivera Johansson och Kristian Skald. Det dem är kändast för är deras blomsterbinderier, eller blomsterkonst som dem säger. Dem gör fantastiska sammansättningan till både buketter, gravkransar och rena skulpturer.
Deras hemsida hittar ni HÄR
 
Det gröna huset sitter ihop med ett väldigt vackert stort, grönt glasväxthus. Och dessa omgärdas av både stenläggningar, sittplatser, trädäck och rabatter.
 
 
Detta är då entrén.
 
Fina möbler fanns det gott om
     
              
 
Det är svårt att få det rättvist på bilderna. Men över lag var det mest rost i form av armeringsnät i alla möjliga former, rostiga hyllor och koppar såväl som på väggar och i taket.
 
Där ser man lite bättre hur huset och växthuset sitter ihop
 
     
               
 
Bakom huset är det uppbyggt ett gigantiskt trädäck med små avsatser, fina bäddar och allt möjligt fint.
Uppe på trädäcket ser man ner mot entrén.
 
     
              
Ja, eftersom det redan är november var inte trädgården ute i sin bästa skrud. Men jag måste absolut återvända hit på sommaren då det antagligen är en helt annan sak. Och dem verkar möblera/husera om allting lite hela tiden, så man lär hitta nya saker hela tiden.
 
Absolut värt ett besök!
 
En kommentar
publicerat i Nutid, Växtlighet;
Taggar: Gullvillan, Gullvivan, Lidingö, badkar, blomsterkonst, kristian skald, olivera johansson, rost
Visa fler inlägg