Fix-helg

Den här helgen har vi hunnit vara produktiva vilket känns väldigt bra.
Lördagen började med att Isedor smet från tomten och va borta vem vet hur länge. Han har nämligen aldrig smitit förut och vi brukar släppa ut honom på morgonen och ibland är han lätt ute 2 h själv och roar sig, sen säger han till när han vill in. Men nu sådär efter 3h så hade han fortfarande inte sagt till och vi låg och halvsov i sängen och tänkte inte så mycket på det, tills det knackade på köksfönstret där det stod en kvinna med gångstavar och en flåsande Isedor bredvid sig. Han hade tydligen varit ganska långt borta i grannskapet där hon hittat honom och kännt igen att han va våran hund. Annars spenderades Lördagen till största del att åka runt i Järfälla och köpa saker såsom staketpinnar, gångjärn, ståltråd och sen även mat. På kvällen kom några polare över och grillade med oss och invigde skjutbanan för i år med blåsrör och knivkastning.
Så Söndagen va stora staket-fixar-dagen, vilket tog sin lilla tid. Men det känns skönt att ha det gjort och betydligt stabilare än dem kompostgallrena som va staketet på ena sidan av huset. Nu fattas bara en grind i ena staketet så jag kan springa mellan baksidan och framsidan av trädgården med skottkärra.
 
Eftersom det varit så varmt nu så växer det som bara den och det är roligt att se vad som överlevt och kommer tidigt av allt det jag satte i höstas.
 
Och måste ju bara älska lärkens små söta knoppar som kommer nu. Det här är en uppstammad lärk som heter Larix kaempferi 'Blue Dwarf'
 
Och gult tycker jag verkligen är vårens färg, inte bara för hela påskhelgen utan för de mesta som blommar tidigt är gult som tex Tussilago, gulsippa, forsythia, påskliljor, violer och maskrosor.
Gulsippan upp till höger är förövrigt en lite dubbel variant som heter Anemone ranunculoides 'Semiplena'
 
Och Dicentran är så trevlig när den kommer igång så himla fort på våren.

 
Ja, men fröjdas verkligen nu när allting börjar komma igång ordentligt.
Visa fler inlägg