Knivkastning

Karln kunde inte sova inatt så han satt uppe och kolla på nätet om olika intressen, som tex knivkastning.
Så idag drog vi till hobbex i Stinsen för att köpa varsitt set kastknivar, 99kr/st. Vi slog även till på en darttavla.
Sen va det bara hem att öva. Ja, darttavlan prickar man ju, där är det "bara" precisionen som behöver förbättras. Men det där med kastknivar va inte alls så lätt som man trodde, det ser ju så himla enkelt ut när man ser det på video. Man kan både kasta kniven i rotation och rakt, vi kollade video och provade att kasta rakt först och blev lite besvikna när vi aldirg lyckades få den att sätta sig. Efter ett tag började vi köra på rotationskast, och damn, där satt dem! Eller ja, en del satt iaf, vilket dem ju inte gjort i början. Då fick man lite blodad tand och nu har vi jäkligt ont i högra underarmen, kommer kännas fint imorn. Men rotationskasten sitter rätt bra nu, iaf jämfört med raka kast, det får vi öva mer på imorn.
I ett perfekt kast sitter kniven exakt 90 grader ifrån underlaget, det lyckade jag rätt bra med i detta kast :)
Men de flesta andra gångerna sitter dem lite mer eller mindre vinklade, vilket betyder att avståndet är antingen för litet eller för stort.
 
#1 - - Anna:

Här kommer man in efter en tids bortavaro från din blogg (på grund av inaktiviteten) och så har det hänt massor! WHIIIII! Knivkastning för bövelen!?

Mala mö, nu ska jag läsa vidare!

Svar: haha, ja, jag hade ju inte skrivit på ett tag, så va på tiden..och är kanske på tiden igen ;P
kim Lee