fredrik lindström

fredrik lindström

Insikt

Mitt i alltihop
när man står i kön på systembolaget
och är lite tveksam på om man
ska köpa två boxar rödvin på en gång när
man ändå är här eller om det är tecken
på att man håller på att bli en av de
nya lådvinsalkoholisterna,
då kan man till exempel
komma att tänka på vilken
oerhört absurd sa det är
att människor överhuvudtaget
har sex med varandra.

Tänk om man kunde se
sig själv utifrån-
vad håller han egentligen på med
som kryper omkring på henne,
för om man tänker rationellt
på vad det är man gör
så är det faktiskt en konstig sak
att man tar av sig
och klämmer på varandra
på de mest orimliga ställena
som man normalt skulle vara
för blyg för att ens visa.
För att inte tala om
det märkliga i att man kanske
till och med stoppar in
en kroppsdel
i en annan människa.

Man kan liksom bli
medveten om hur absurt
det egentligen är
att moderna människor idag
ens befattar sig med något sådan.

Det är som om man plötsligt fick insikt
och förstod allting;
kommer vi verkligen att kunna fortsätta såhär
eller kommer vi vakna upp
och bara ta avstånd från det,
som från rasbiologi och DDT?

Och om Gud existerar så undrar man
vad han egentligen
hade tänkt med allting,
om det är han som har hittat på det,
till exempel förspel
med nafsande i örsnibbar
eller att stimulera varandra med tungan
(det kan det ju orimligt vara,
men om det nu hör till naturen så
vem skulle annars ha kommit på det?)

Och vad man än kommer fram till
ska man inte ta upp det med sin partner,
i alla fall inte under själva akten:
Vad är det egentligen
vi håller på med,
har du tänk på det,
civiliserade människor på 2000-talet,
kan det verkligen vara
rimligt det här?

Det är som en hemlig överenskommelse
man har att man inte pratar
om sådana saker då
och inte om någat annat heller
i stort sett,
som till exemepl
lådvinet man köpte,
eller vad god den där
pastramin var som vi åt igår.
Utan man bara ger sig hän
och njuter av varandras kroppar
som man är helt absorberad av
fast vi är moderna människor,
och om man inte
är fullt koncentrerad
så låtsas man i alla fall
att man inte skulle kunna tänka på
någonting annat,
inte ens hur det kommer sig
att gruppen kent har blivit
så enormt populära
under de senaste åren,
utan man är åtminstonde en så pass
civiliserad människa
att man skärper sig och beter sig fullkomligt
ociviliserat
när det är meningen att man ska det.

Ur boken: ”Jag är en sån som bara vill ligga med dej” /Fredrik Lindtsröm

döden

döden

"Döden är det vackraste som finns, därför har vi sparat det till sist."
Det kom jag på för länge sen. Behöver bara påminna mig lite om det ibland.
Min farmor är väldigt sjuk. Fast det känns inte så. Hon känns så långt borta. Hon kommer dö snart antagligen, av cancer. Men jag känner mig ändå nöjd med det jag har gjort av min tid med henne. Jag har utnyttjat den så jag tyckt det blivit värdefull tid.

För ca ett år sedan dog denna koltrast på asfalten vid en busshållplats, mellan polisstationen och sporthallen i motala. De flesta gick förbi och äcklades. Men är det rätt att äcklas av något som är dött? Är det rätt att äcklas av det mest naturliga i livet, det enda som är säkert här i livet? Är det rätt att äcklas av något som har kommit till en bättre plats?
Är vi avundsjuka?

Diggar mina lärare iaf. Idag hade vi Klas. Som inte är en gammal stofil. Han hade varit på kulturhuset på vokalfestival. Så snacka han om det ganska länge på lektionen, om varför inte det var en rit. Och sen börja han prata om bra dokumentär han sett igår, om krigsmakten och hollywood. Och så har han bra åsikter om saker och ting.

På fredag kommer syr + karln upp :D . mkt trefligt. då ska vi antagligen ut o shoppa. och det tycker jag är kul om jag fått mina pengar då. Men det tror jag iaf, borde iaf ha fått. Vill köpa massa svarta fotopapper och lim, och kanske en silverpenna, så jag kan fixa fint foroalbum m alla bilder jag fick.

och på onsdag blev jag hembjuden på middag hos wolgers.

Jag är sugen på Johnny Cash, men ja. lite svårt att få tag på just nu. Får engagera mig nångång, be syr  fica med sig. Johnny Cash är nostalgi o ger minnen av fester m hårdrockare, lr vad dem nu ville kalla sig. Och minnet av när jag "slog" en person för andra gången i mitt liv. Va ju bara en lavett, töntigt värre. Men annars gör det ju så ont på den andre :P. Och den andre hade inte direkt gjort nåt så...
Har ju inte sett filmen än, dumma mig. Vill vill. Får dra hem till mor o far o kolla på den. Dem saknade mig visst lite :)
"Because your mine, I walk the line."

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
månadens eloge: (är ju inte så långt kvar på månade så :P)
till random junkie som övertalade mig. det vare ett jävlans tjat, men det gick! Bara för att jag inte vill visa mig feg ^^......och Ok, att det kanske skulle va lite trevligt också :P

fredagen 26/1

natt

Måste allt va så jävla krångligt!
har jag gått o väntat på mina pengar nu. o tänkte att dem skulle komma den 25. så hade jag inte fått dem igår, men så tänkte jag. Nä, men man får väl dem kanske på midnatt. så väntade tills i morse på pengarna, kollade mitt konto men där fanns inge dumma pengar! Gick in på mina sidor på csn. Och då står det att man måste skicka en töntig studieförsäkran om att man verkligen pluggar på det universitet som är planerat. Men jag menar, skolan har redan skickat in en sån försäkran, Måste jag också jag göra det. SUCK. Nu har jag iaf skickat in den dumma grejen, va bara att sätta kryss i en liten ruta. Men det kommer att ta upp till en vecka innan jag får mina pengar nu :(. Jag är så satans irriterad på att jag hade missat den där lilla struntsaken som va så viktig. Kan dem inte skriva det med teckenstil typ 30 så man vet att man ska göra det. Står ju typ i kursivt nere i hörnet. Nje, inte rikitgt, men känns som det nu :P
Hade ju planerat in fin dag på stan, köpa mat o lim o fotopapper. O gå till Blue Fox. Funderar på att dra till stan ändå, gå till Blue Fox o fråga. Men det kostar hela 20:- att ta sig fram och tillbaks, äger bara 52, 50 just nu.
Och antagligen på måndag får jag min studielitteratur, men är på postförskott. så måste betala paketet när jag hämtar ut det. Och jag behöver mina böcker fort fort! har massa mängder av sidor o läsa jue!!!!
(SATANS KUK)

Igår hade vi seminarie iaf. 20 st i gruppen, fast de kändes inte som vi var så farligt många ändå. Grundfrågan var: Vad är religion för dig?
Så laget runt fick svara vad vi tyckte. Många svara tro på högre makt eller en strävan till ngt bättre. Den blonda tjejen bredvid mig svara: ”Nä, jag vet inte. Jag tycker bara religion är vackert.” Liksom jaha, genomtänkt!
Sen skulle vi va i mindre grupper o diskutera lite till, då fick jag vara m henne + en till kille (Zlatan). Och hon bara klaga på att allt va så jobbigt hela tiden och Guuud va tråkigt det här är. Så va måttligt irriterad på henne hela seminariet.

När jag hade skrivit färdigt min uppgift till seminariet skulle jag bara skriva ut den. Men kom på att jag ju inte har någon sladd till skrivan just nu. Kan vara så att den ligger nånstans, men har inte hittat den än. Det är svårt att hitta saker på 18 kvadrat :P.
Då tänkte jag. Men ja, det är ju bara att maila till läraren. Men sen kom jag på att det va nå fel när jag skulle verifiera min mail för utgående post. För lösenordet jag fick av tele2 funkade inte. Så allt blev skit. Men spara den arbetet till mitt usb minne iaf. Tog med det o visa lärare, Kristian. Så fick fölla med honom upp och skriva ut arbetet där o lämna. På hans dator så hade han Halo(tror jag) som bakgrund. Så bara: haha, jaha, ska man ha sån där bakgrund när man är religions lärare? Varpå han svarar. Haha, ja. Men det är så roligt. Jag skulle kunna sitta och spela det hela dagarna. Men jag har ju inte tid i skolan, så jag sitter på kvällarna och nätterna istället. XD
Och ena läraren, som vi dock alödirg har ahft hittills är ganska lång o smal o har piercing i näsna o ser allmänt rockig ut :D
Mina lärare är underbara! Förutom den gamla stofilen Ulf, han va inte så kul. värsta yrig var han iaf.

Visste ni att både Keira Knightley och natalie Portman är med i Star Wars? det visste iaf inte jag :). Natalie är den riktiga drottningen, Amidala. Och sen när dem ska ha en falsk prinsessa är det Keira.

Hmm, om Blue Fox säger nej kanske jag kan gå till hunddagiset eller det vanliga dagiset här o fråga efter jobb. det ska tydligen ligga sånt här :)
Springer en svart hund uppe i skogen här utanför mitt fönster ^^. Jag saknar Hedda!

Sen ut på stan o känna sig fattig. O jag som skulle storhandla m Hugo på söndag :(..Han o Josefin kommer iaf hit runt 20 ikväll på inflyttningskaffe. Inte för att jag äger nåt kaffe lr nåt att bjuda på men :P...te o macka kan dem få iof.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Bra radiokanal: Bandit 106.3 "Vi spelar vad vi vill". Eller Rockklassikern
Dåligt: Fettfläckar på mitt tangentbord efter att man ätit macka.
Visa fler inlägg