Måns-Ekve

Skulle ju lägga upp en bild på krabaten vi fick i inflyttningspresent. här är han: Måns-Ekve
Gullackad krabat i potatislandet
 
Jag håller på coh ska fixa ordning komposten lite, har dumpat allt vid våran gran. Det ska förvisso vara där men ska lägga det i mer limpor och finfördela grenar i det också.
 
Annars har vi badat idag, dock betydligt kallare än vad vi trodde det skulle vara med tanke på hur vädret har varit, men det har väl blåst från nå kallt håll. Och igår plockade vi blåbär, ungefär en halv glassbytta på knappt en timma.

Wij Trädgårdar

När vi var uppe i Ockelbo så var jag ju tvungen att ta en tur till Wij trädgårdar. Vi hade första dagen gått en snabbis genom med Borka och hans moster. Men dagen efter på morgonen innan nån annan gått upp så drog jag dit också, och så skönt att gå dit innan alla andra var där (det öppnar kl 10, men dagen innan fick vi årskort när man betalade entré, så jag ansåg att jag fick smita in vid kl 8).
 
Skogens trädgård såklart
 
fina kontraster md Achillea, astrantia och rallarros
 
Köksträdgården var full med fina kombinationer. Till vänster: Spetsblomster 'Graceland' tillsammans med jätteverbena och malva. Til höger kål tillsammans med Blåmåra
 
Och det här tyckte jag va trevligt med informationsskyltar som förklarar saker och tillvägagångssätt i kökslandet.
 
Något som jag dock tyckte va trist var att studenternas trädgårdar inte riktigt va som dem brukade. Dem brukade ju utgå från ett tema och göra helt utflippade roliga små egna trädgårdar. Nu hade dem mer exprimentfält, vilket förvisso var upplysande men inte riktigt det jag sett fram emot. Här ser man iaf vad skillnade blir mellan fänkål som är förkultiverad och direktsådd.
 
Dem provade även olika gödslingsmedel, här gräs.
 
Och dem fina meningarna som står utspridda lite överallt.
 
Majsen börjar få sin hårighet
 
Och uppe i örtagården är det lugnt och nykrattat när jag kommer dit.
Så får rundvandringen vara slut för detta år, och jag kommer tillbaks om nåt, några år igen.
0 kommentarer
publicerat i Nutid, Växtlighet;
Taggar: achillea, astrantia, blåmåra, fänkål, gräs, jätteverbena, majs, ockelbo, rallarros, spetsblomster 'Graceland', wij trädgårdar

Ockelbo

Sambon har en moster som bor uppe i Ockelbo som vi åkte och besökte i dagarna två.
Vi började med att gå en shoppingtur på Wij trädgårdar, vi skulle nämligen få handla för 500kr som försenad inflyttningspresent där. Och det var inte det lättaste, mycket fint finns det där. Men tillslut enades vi om en gullackad liten krabat på järnpinne, eller ganska stor, det är en konstnär som har konverterat barnteckningar till trädgårdskonst, vi tror att våran krabat var ett bi. (Bild kommer senare så får ni se vad det handlar om)
Det fanns även en del andra fina rostiga järnkonstallationer man kunde ha i trädgården
 
Som den här finingen
 
Det var ett väldigt avslappnat besök i Ockelbo, vi låg på gräsmattan mycket, med kuddar och filtar för at skydda oss mot dem gråa molnen som gjorde framsteg på himlen just då. Så blev det mycket och gott fika serverat, bullar, kakor, chokladbollar, blåbärspaj och chokladkaka. Från och till hälsade morbron på och på kvällen kom mosterns alla barn och ett barnbarn hem också. Barnbarnet Max höll låda och flirtade till sig all uppmärksamhet som stod att få.
 
Det va en hiskland fart på den herren.
 
 
Hans far tog med oss ut för att testa en älgstudsare på skjutbanan, det va hisklans roligt det. Varken Borka eller jag hade nånsin testat det så det va en upplevelse.
Jag siktar in mig på 100m avstånd.
Visa fler inlägg