Slottsträdgården Ulriksdal

 Jag har just nu praktik på ovannämda stället. Med Bosse Rappne som chef (han trädgårdsnissen på äntligen hemma). Han svär faktiskt, ganska mycket! Vilket var lite roligt att man ens reagera på, men det gör han ju liksom aldrig i tv. Han verkade schyst iaf och personalen tyckte om honom för att han dels var väldigt rak. När jag nämde att jag bl.a jobbat på Ombergs plantskola så flinade han och frågade "ja, där är det fart va?". (vilket INTE var en pik på någevis till mig eftersom jag just kommit dit då :P) Men det e roligt att veta att man har jobbat på ett ställe där man får goda referenser ifrån, även om inte chefen säger det så vet folk ändå att man jobbar hårt där. Vilket alltid är en bra merit. En merit som nog inte skulle stå på en svår konstnärs-själs CV. Vilket antagligen beror mest på brist på engagemang...o andra sidan kände jag mig inte så värsta engagerad när jag var 15 och kuta omkring och ställde ut växter. Då är det mer att man känner att det är så man gör. Man slashakar inte omkring när resterande arbetsgruppen kutar omkring som värsta hattifnattor (de kanske mest stod och vajjade iof...dålig liknelse! *tar tillbaks*)
I vilket fall som helst är det väldig trevlig personal på ulriksdal. Och folk som är tatuerade och har skägg tycker vi om, och folk som heter likadant som mig :P

Tror att min stjärtont efter cykling har gått över en minsta bit. Eller så är jag så van nu (efter 6x 25min turer) att jag inte orkar bry mig. Fick förslag att köpa sånnadäringa cykelbyxor med vaddering vid stjärten. Men mja, känns...kanske inte riktigt helt Kim...Jag borde dock köpa cykelhjälp, men sånt kostar pengar, och tid. För att hitta en lagom stor så alla mina dreads får plats kan nog få folk att klia sig i skägget. Njä, riktigt så farligt ska det nog inte vara.
En annan sak jag måste göra (inom en månads tid) är att prova lakrits teét på "jobbet". Det borde vara himlans äckligt, men det måste ju bara smakas :D

Att gå ut i vårat gemensamma kök kan vara riskabelt om det är fotboll på. Höll på att få en hel belgare över mig förut. Det var när sport-kommentatorn lät exalterad och belgaren stod och lagade mat och skulle springa ut snabbt för att se vad som var på gång med den lilla bollen. Inte för att jag nog skulle ha något emot att få den belgaren på mig men...Kan iaf inte sluta le när jag är i köket åt belgarens engagemang i fotboll, när han står o skriker för sig själv framför tv´n åt saker som rör sig på en platt skärm.

image27

Sankta Dorotea

image26Till oss trädgårdsmästare och blomsterodlare

Dorotea (?Gudsgåva?), född omkring 290 i Caesarea i Kappadokien (Mindre Asien), död 6 februari 305 eller 311 i Caesarea, var en kristen jungfru som led martyrdöden genom halshuggning. Helgon med festdag 6 februari. Sankta Dorotea tillhör de fyra Virgines capitales och de fjorton nödhjälparna.
När man skulle avrätta Dorotea, sade den kejserlige ämbetsmannen Theophilus hånfullt till henne, att hon skulle sända honom en korg med frukter och rosor från sitt himmelska paradis hon så ofta talat om. Just som Dorotea böjde knä för att ta emot det dödande svärdshugget, uppenbarade sig enligt legenden en gosse (Jesusbarnet) i purpurfärgad mantel och med stjärnor i håret, bärande en korg med rosor och äpplen, trots att det var mitt i vintern. Dorotea bad gossen att ge korgen åt Theophilus, som då lät omvända sig till kristendomen och tog emot dopet. Kort därefter led han själv martyrdöden. Sankta Dorotea framställs i den kristna konsten som en ung kvinna med en krona eller krans av rosor på huvudet. Som attribut har hon ett svärd (martyrredskapet), en korg med rosor och äpplen samt en rosenkvist. Ibland förekommer även Jesusbarnet i den doroteanska ikonografin.
Dorotea är skyddshelgon för trädgårdsmästare och blomsterodlare.
Sankta Doroteas reliker vördas i kyrkan Santa Dorotea i norra Trastevere i Rom.

livets skola

I dagens lektion av livet har jag lärt mig:

I östergötland är man ungdom tills man fyllt 26 år, däremot är du bara ungdom tills du fyllt 20 i stockholm. Vilket kan leda till fattigdom! En annan sak som leder till fattigdom är att inte kunna ljuga!
Man sitter på tåget till skolan som vanligt så kommer det plösligt 3 st SL män och vill se färdbevis. Eftersom jag är en fattig/snål student så köper jag ungdomskort, fast man egentligen inte får göra det eftersom jag nu är 20. I vilket fall som helst så får den ena SL karln kolla på mitt månadskort. Varpå han frågar efter min ålder och jag svarar fort att jag är 20. Alldeles för ärligt. Han vill kolla på mitt legg o konstaterar att jag faktiskt är 20. Och han började förklara att jag inte alls fick åka på mitt kort, så mitt kort rykte och jag fick skriva på min böter på 1 200 kr. När jag egentligen bara kunde typ sagt att jag glömt legget och eventuellt skrivet vems namn som helst på dne där bötern. Men jag kan verkligen inte sånt. Eller annat alternativ (annas) var att leka döv o stum, eller leka blond och sen skrika så fort han pratade med mig eller helt enkelt ignorera honom. Eller bita honom i foten (just det alternativet skulle nog gett störst effekt). Även fast jag just fått böter så var jag så glad så, Anna fick mig att få fnitteranfall mest sen.
Sammanfattning: Lär dig ljuga så blir du rikare!

image25
(gammal tavla av mig)

En annan sak som jag kommit fram till idag är att min karl ska vara råsocker, inte en sukett :P
Jag har en toksöt stalker i min skola, men han är antagligen typ 17, vilket känns lite för ungt för mig, rena lammköttet liksom. I vilket fall som helst så är han ändå väldigt söt, han ser ut som ett litet troll med sitt stora rufsiga mörka hår. Så han blir som en sukett, väääldigt söt av sig, men inget för mig. Dock som ett ögongodis (sukettliknelsen kanske inte riktigt passar i den där biten men...). Jag vill då hellre ha ett råsocker, en mer ordentlig karl som inte behöver vara lika söt, men som skulle passa mig bättre.

I mitt liv så ska det nu bli 4 veckors praktik på slottsträdgården Ulriksdal. Ska bli roligt att komma till en plantskola med nya mer proffesionella ögon. har tidigare sommarjobbat på Obmergs plantskola i 4 år och en säsong på Bergianska Botaniska trädgården. Men då var det "bara" blommor och växter. Nu kommer jag se lignoser, bienner, anueller. Med andra ord med helt nya ögon. Det känns som det kommer bli väldigt lärorikt. Men jag kommer sakna min klass väldigt mycket faktiskt. Men de jag skulle sakna mest har jag ändå kontakt med på andra sätt än bara skolan. Så jag ska nog klara mig ^^

Ajuste, var på min livs första hockey match igår. Och kom fram till: Om du vill mörda små barn, bli maskot!

På tal om mord och så. Om du vågar: http://www.quieroverunfantasma.com/eng/
Tryck på Open video och titta på sidan sen när videon slutat.

Mala mö!
Visa fler inlägg