Uterummet

Idag hade vi uppstartningsmöte som det så fint hette på jobbet. Det innebar att alla säsongare och årsanställda för uteträdgården samlades för att gå igenom vad som ändrats för säsongen och vilka rutiner som finns.
En stor sak var att Magnus precis hade kommit hem från Indien där han gift sig med en kvinna och som nu var gravid, väldigt roligt för honom även om han själv erkände att det kanske hade gått lite fort.
 
En av mina kollegor är Linda Schilén som har företaget Uterummet, där hon både har föredrag om trädgård, gör väldigt vackra blomtavlor och även håller på med keramik och ståltråd i olika karaktärer (och så är hon väldigt bildskön!).
Men iaf så har hon fått hyra in sig i en gammal trädgårdsmästarbostad på Överjärva gård. Där finns det en keramikugn som det susades om att jag kanske kan få hyra in mig på för lite bränningar. Så efter vårat uppstartningsmöte så åkte Linda, jag och även Henrik Hanell (mångsysslare men bla skribent i Allers trädgårdstidning) ut för att kolla på Lindas nya ateljé/butik.
Och oj så fint!
 
 
Här är ateljén som antagligen kommer bli butik sen. Innanför finns en keramikverkstad coh ett litet mysrum där man kan sitta och filosofera om livet.

Vårlusta

Idag lyste solen! Eller ja, på morgonen iaf, men det va väldigt mysigt Eftersom Borka aka sambon skulle ut och gräva fram ena bilen vi ska sälja valde jag att springa omkring lite ute. Klippte lite buskar, slängde lite kompost och kollade på mycket jag planterat för att se om det fanns nå liv i det, vilket det fanns i det mesta.
Dock märkte jag också att rådjuren gnagt på lite här och där, bla på min jordslagna vingade benved.
Men dem gör ju ändå rätt snygga snitt, kunde ju sett betydligt värre ut!
 
Och vissa saker (oftast ogräs) börjar få lite fart nu. Nedanför vårat trädäck finns en stenmur med lite jord i, där ska jag ha stenpartiväxter har jag tänkt, och där har redan en sedumsort (lite mer ogräsvariant) tagit fart och tittar ut med sina små röda rosor.
Var ute iaf 3 h och fixa bilen, påta i trädgården och lite allmänt vilket var mysigt, och man frös inte ihjäl!

dagen idag

Jag kände mig lite irriterad allmänt på morgonen även om dagen inte kunde startas så mycket vackrare.
Den startade med en underbar morgon där solen lyste och snön låg stilla, förvisso även ganska kallt men inte så farligt ( -12 grader).
 
Min silvriga bil såg helt guldfärgad ut i morgonsolen
 
Och dagen avslutades hos en vän i Berghamra, och till min förvåning hittade jag ett par tappra vårtecken, vilket var väldigt uppiggande. Jag har försökt leta här hemma i trakten men inte hittat minsta tecken till liv, men så har vi inte så mycket höga hus som ger skyddande värme heller.
Visa fler inlägg