Lindhagen

I början av veckan så hade jag min sista del av den fackliga grundutbildningen som jag och en kollega gått. Min sambo jobbar precis bredvid Lindhagen där kursen hålls, så jag har fått skjuts av honom på mornarna. Bara det att kursen börjar inte fören kl 8 och han börjar vid 7. Så då får jag nån timme att fördriva, oftast genom promenad i området. Det är väldigt mycket nybyggen i området och dem har satsat mycket på granit och olika stenmaterial.
Men dem har även en väldigt mysig (och rätt blåsig..) strandpromenad som jag gick längs med igår.
 
Inne bland husen hittade jag även lite vintergrönt gräs. Tror att det är Storfryle - Luzula sylvatica
 
Och eftersom det är denna säsong så är det ju obligatoriskt att visa lite bilder på blommande vårlökar:
Och alltså, den där riddaren på en enhörning som stod mitt i stenarna mot en betongpelare. Vad gjorde han där egentligen, väntade han på sin prinsessa må tro?
Sen hittade jag ett torg med massa citat från Moa Martinssons böcker.
 
0 kommentarer
publicerat i Nutid, Växtlighet;
Taggar: enhörning, granit, lindhagen, luzula sylvatica, moa martinsson, riddare, rost, storfryle, strandpromenad

Rött i trädgården

I olika bloggar så kommer det upp olika "utmaningar" om vad man kan lägga ut för bilder. Ibland är det ett tema, tex "kärlek" eller "drömmar inför säsongen". Andra har färger i trädgården som tema. Förra veckan va det färgen röd.
Så här, lite färg från min och andras trädgårdar:
 

 
 
(mest för att jag skulle laborera med att sätta ihop massa bilder till ett kollage. Funkade ju rätt bra)
 
 

nytt år och nya förväntningar

Ja, 2014 har ju varit igång ett tag nu. Och nu börjar förväntningarna växa inför säsongen, för redan nu är de första fröerna sådda. Och har redan kommit upp tom!
 
Jag sådde för exakt en vecka sen, en jäkla massa saker. Mycket är gamla fröer som jag mest sådde ner för att jag inte hade hjärta att slänga dem om dem fortfarande kan gro.
    
 
Mina Purpurvinda är redan 7cm höga medan Petunian knappt är en mm (dem har så sjukt små frön alltså). Annars är det mesta nedanför jordytan just nu. Men snart så kommer det förhoppningsvis sticka upp små hjärtblad i alla krukor.
 
Annars har jag lyxen att kunna få lite tulpaner via jobbet ibland. Men efter ett tag ger dem också upp, så skulle bara ställa dem på verandan tills jag tog dem till komposten, men så hann det bli frost på dem som va så vackert.
 
Visa fler inlägg