Fix-helg

Den här helgen har vi hunnit vara produktiva vilket känns väldigt bra.
Lördagen började med att Isedor smet från tomten och va borta vem vet hur länge. Han har nämligen aldrig smitit förut och vi brukar släppa ut honom på morgonen och ibland är han lätt ute 2 h själv och roar sig, sen säger han till när han vill in. Men nu sådär efter 3h så hade han fortfarande inte sagt till och vi låg och halvsov i sängen och tänkte inte så mycket på det, tills det knackade på köksfönstret där det stod en kvinna med gångstavar och en flåsande Isedor bredvid sig. Han hade tydligen varit ganska långt borta i grannskapet där hon hittat honom och kännt igen att han va våran hund. Annars spenderades Lördagen till största del att åka runt i Järfälla och köpa saker såsom staketpinnar, gångjärn, ståltråd och sen även mat. På kvällen kom några polare över och grillade med oss och invigde skjutbanan för i år med blåsrör och knivkastning.
Så Söndagen va stora staket-fixar-dagen, vilket tog sin lilla tid. Men det känns skönt att ha det gjort och betydligt stabilare än dem kompostgallrena som va staketet på ena sidan av huset. Nu fattas bara en grind i ena staketet så jag kan springa mellan baksidan och framsidan av trädgården med skottkärra.
 
Eftersom det varit så varmt nu så växer det som bara den och det är roligt att se vad som överlevt och kommer tidigt av allt det jag satte i höstas.
 
Och måste ju bara älska lärkens små söta knoppar som kommer nu. Det här är en uppstammad lärk som heter Larix kaempferi 'Blue Dwarf'
 
Och gult tycker jag verkligen är vårens färg, inte bara för hela påskhelgen utan för de mesta som blommar tidigt är gult som tex Tussilago, gulsippa, forsythia, påskliljor, violer och maskrosor.
Gulsippan upp till höger är förövrigt en lite dubbel variant som heter Anemone ranunculoides 'Semiplena'
 
Och Dicentran är så trevlig när den kommer igång så himla fort på våren.

 
Ja, men fröjdas verkligen nu när allting börjar komma igång ordentligt.

bajshund aka träskmonstret

Oftast när man går ut på promenad med Isedor så går allt som en dans. Lugnt i skogen, fåglarna kvittrar, inga konstiga djur som springer på en eller såntdär som kan hända i en skog på landet. Sen är det ju tyvärr så att de däringa djuren ändå lämnar spår efter sig som ju så många hundar älskar att rulla sig i. Och faan vad mycket bajs det kan finnas i skogen ibland!
Häromdagen hittade Isedor ett exceptionellt fint exemplar att rulla sig i. Han såg ut som värsta träskmonstret efter det, men han va så nöjd så, vilket hans övriga promenadsällskap inte riktigt va eftersom det stank bajs hela vägen hem sen...
Fast sen ibland tror jag att han rullar sig lite extra i bajs för att han vet att han får duscha när han kommer hem då. För så fort man komer hem och öppnar dörren så springer han in och sätter sig framför duschen och väntar på att man ska komma in och duscha honom. Och under duschningen sitter han helt still och ser ut att njuta till fullo. Vilket väl iof är rätt tacksamt för det hade varit jobbigt att tvinga in honom i duschen varje gång han hittat bajs eller grävt i gyttjepölar, så ja, nåt bra iaf!

Balkongen

Vi har både en väldigt fet veranda och en lite mindre balkong tillhörande huset (plus ett trädäck lite längre bort som vi inte använder just nu). Förra året använde vi knappt balkongen på framsidan utan va mest på den stora verandan som är den man kommer till när man ska in i huset.
Men i vintras började jag känna att jag fick nog ta tag i balkongen också, den kan ju inte bara stå där och va tom och oanvänd. Speciellt inte eftersom den ligger i söderläge och är väldigt mysig att sitta på.
 
Jag började med att sätta upp två stycken solsegel från IKEA så att det går att va där ute även om det regnar (nåt jag saknat). Seglena sitter fast i gardinstänger och sen snören som håller fast dem. Jag gjorde så för att jag ska kunna dra bort dem om dem skuggar för mycket. Såhär års skuggar dem dock inget, vilket ju är bra för just nu vill man ju ha så mycket sol som möjligt. Men förhoppsningsvis under högsommaren när det är som varmast så kommer solen så pass högt att mycket av balkongen hamnar i skugga, annars går det inte att va där ute.
 
Via jobbet kunde jag fixa lastpallar också. Jag är väl inte helt förtjust i lastpallar som möblemang eller liknande, men billigt och smidigt är det ju faktiskt...Fast inte speciellt snyggt.
Jag hittade även vårat gamla soffbord som fick agera balkongbord, men eftersom det bara är trä och fanér så fick han sig lite vaxduk på sig för att stå emot lite fukt iaf.
Och lastpallarna skulle bli till soffa hade jag tänkt mig, och hade räknat ut att IKEA hade lite tjockare dynor som passade utmärkt till dessa halvpallar. Och för att motverka fulheten i själva pallarna så hittade jag vävplast även det på IKEA som liknade trä som jag häftade fast på pallarna.
Ja, tyckte det blev betydligt bättre än innan iaf. Annars har jag inte hunnit så långt på balkongen, mest plockat ut lite små saker och krukor som jag tänker mig ska bo där. Sittdelen blev såhär iaf:
 
 
 
Visa fler inlägg