livet

har fått lite pengar nu. och det har varit sol och fint ute. så har värsta vårkänslorna nu :D
Vill åka till IKEA och köpa ett litet växthus, kostar ju bara 149kr , och sen åka runt och köpa massa roligt frukt som jag kan plantera i mitt söta lilla växthus. Det kommer antagligen sluta med att jag behöver 3 små växthus till iof men :P

Helgen kommer antagligen spenderas nere på landet, vakta hund och vara social med mor och trevliga fastern o hennes barn. Sen åka hem igen typ måndag, gå på bokrean på tisdagen, fika med Niklas. Och sen på kvällen åka nästan ända ner till landet igen. Fast till syster denna gång, för att sitta i affär i 2 dagar. sen upp igen hem. gå i skolan i 4 dagar, sen ner igen eftersom yster då fyllt år. baka tårta o ge presenter. Sen hem o skola, o helgen då är det farmors begravning och antik och kuriosa mässa i älvsjö som vi tänkte besöka. Medan far och hans syster och bror rensar ut farmors lägenhet.

Det känns väldigt skönt att ha börjat skolan igen iaf. En "riktig" skola, där man faktiskt går i skolan mestadels av skoldagarna. Jag tyckte inte universitetet var vidare kul, speciellt inte när jag bara gick i skolan 2 gr i veckan, och på de dagarna hade vi bara 3 h lektion. Det kändes inte så seriöst, jag tog det inte så seriöst heller.
image18
Det känns som en ny era i mitt liv börjat :) allt känns överhuvudtaget ganska bra. Även fast det hänt en del dåliga grejer på senaste tiden så har det ändå inte kunnat dra ner mitt humör/ livsglädje. Jag har iof alltid väldigt stor livsglädje, men ibland kan det kännas som att gå på rutin hela tiden. Eller som att sitta framför datorn i 3 månader i streck och spela WoW. Måhända är det kul....i början. men inte i 3 månader i streck. Blir helt apatisk av sånt. Jag känner att jag tappar kreativitets andan och det känns inte alls bra. Eftersom jag inte har kommit på att jag är rädd för något, materiellt som jag kommit på. Så började jag fundera vad jag skulle må dåligt att vara utan. Och det skulle just vara lusten att skapa, viljan att göra något. Utan den känns livet helt meningslöst. Vad lever man för, om inte för att skapa. Även om det inte behöver vara skapande av skulptur, målning, som det ofta blir i mitt fall. Men skapandet av kontakter, med människor, med syften, med mål i livet.

växthus så jag kan plantera små kärnor i. Målet efter det kommer vara att se mina små frön att gro och växa. Ett allmänt mål som jag nog har hela tiden är att alltid försöka känna att jag utger mig att vara den jag känner att jag är. Att inte bry mig så mycket om vad okända människor tycker och tänker, iaf inte om det är dåliga tankar om mig. Vi människor är så mottagliga för dåliga tankar över lag. Vi behöver lära oss att gallra bort en del dåligt, och försöka vara mer mottaglig för de goda tankarna. men att vara godtaglig för goda tankar gör oss sårbara. För om du säger tack, och visar att du tog emot en komplimang, är steget lätt till att man känner sig utnyttjad och lurad, om den där personen visar att han bara lurades. och att låta oss luras i dagens samhälle är dödsstraff på, samma för att ta emot en komplimang. Det förstår ju varenda svensk att det inte finns nå bra att säga om oss. Därför är det otänkligt att vi någonsin skulle kunna ta emot en komplimang. ibland blir jag så trött på människor. Varför kan dem inte le lite, varför kan dem inte visa att dem också är människor, och inte är som dem där, som beskrivs på tv, påPå tal om mål med livet. Det låter så stort. Men jag tycker inte det behöver vara det. Mina mål just nu är nog att dels klara min trädgårdsutbildingen, OM jag känner att det är rätt. Jag har inte som mål att genomföra en utbildning om jag känner att det inte är rätt. Det är bara slöseri med tid. men än så länge känns det rätt. Annat mål är att köpa ett radio, i all media. Dem perfekta människorna, som jobbar lite mer än du, som har lite mer tid med familjen än du, som ser bättre ut än du, som äger allt du inte äger. Problemet med reklamen är, att det kan inte visa vad den perfekta människan känner, hur lurad den känner sig, hur plastig och tillverkad den känner sig.

näääää, nu ska jag sluta vara bitter :D
fast en annan sak jag kan vara bitter över var att de tänkte ta 2 500kr för att tatuera in stitch på min arm. alla jag prata med tyckte det var värsta ockerpriset. så jag tänkte leta efter annan tatuerare. Ska iof tatuera en hundtassavtryck bakom örat också. vilket kommer gå på runt 500kr, eftersom det är minimu priset för en liten tatuering.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

du bör fundera över:
*vad har du för mål med ditt liv just nu?
*Ler du?

ett år senare

image16

Var ungefär ett år jag skrev sist. sen dess har detta hänt:

*jag har pluggat ett år på universitetet, religionshistoria
*Träffade Niklas i mars, blev ihop. va ihop 9 månader..sen gjorde jag slut
*Jobbat en säsong på Bergianska Botaniska trädgården, anledningen till att jag fick jobbet var för att jag sommarjobbat 4 år på Ombergs plantskola
*skrattat åt att min faster i Skåne som trodde att jag inte hade nå liv och ville att jag skulle arbeta som hembiträde hos henne
*har en syster som faktiskt kärat ner sig på riktigt (visar att det kanske även finns hopp för mig att bli kär på allvar)
*legat m karl med längre dreads än mig
*legat m annan karl jag inte borde legat med. även om problemet inte riktigt låg på min sida, utan hans.
*legat m karl med kortare dreads än mig
*träffade patrik 4.feb (premiären för Alien vs. Predator 2) var ihop ca månad, sen gjorde jag slut.
*blivit pussad på varje kind av svart kille som ville att han skulle få följa m mig hem och "bara lyssna på reggea". när jag satt o vänta på tunnelbanan på slussen
*piercat mig: läppen, näsa,*host* bröst *host*
*gjort en ny tatuering: Lee på högra handleden, m en fjäder o 3 st stjärnor
*blivit antastad
*blivit förfölj ute i skogen när jag var ute och sprang
*köpt för mkt saker, bl.a samlargubbar och filmer
*inrett rummet och badrummet ett antal gånger
*börjat måla en väggmålning i vårat gemensamma kök i korridoren
*Just börjat utbilda mig till trädgårdsmästare :D
*användt kjol självmant
*fått och träffat massa ny släkt, (fastrar mest)
*dykt i vättern o havet
*dykt mitt djupaste dyk på 34,4 m
*sprungit ute i storm med far och fotat
*sett carl-einar häckner live 2 gånger
*balanserat 18 m upp i luften på en lina (höghöjdsbana)
*varit på Pride festivalen för första gången
*träffat nytt folk
*ölat
*druckit riktig ren absinthe (fast spydde upp det :P)
*varit på bandit fest
*varit på sci-fi mässa (köpte samlargubbar och en katana :D)
*varit på ulriksdals flower show (nya arrangörer, resulterade i urusel flower show)
*umgåtts m gamla folk
*sett Caspar vara med och vinna improvisations teatern
*blivit tjatad ytterligare på att jag ska bli Hugos bullfru (jag bakar bullar o gott och får betalt i sex) även fast han har flickvän!
*kollat massa film o läst massa böcker
*förlorat en farmor (alla hjärtans dag-08)
*funderat och tänkt för mkt
*varit ledsen för att jag ofta gör folk ledsna
*kommit fram till:
att jag så väldigt gärna skulle vilja bli kär. så att jag ibland får mig själv att tro att jag är det. men sen när det går ett tag kommer jag på att jag inte kan låtsas längre. vilket resulterar i att folk runtomkring mig blir ledsna.
 fast ibland undrar jag om det kanske även kan ligga i att jag har svårt för att visa känslor. jag kanske är kär men inte vet hur det ska kännas?
*saknat min familj
*saknat djur
*saknat nån
*saknat ensamhet
*saknat orörd natur
*men även varit väldigt lycklig och glad

just nu: känns allt ganska bra faktiskt :)
Visa fler inlägg