dimmig promenad

Även fast jag inte gick upp så tidigt (kl 10) idag va det fortfarande frost, dimmigt och kallt när jag öppnade ögonen. Vilket peppade min nya fotoglädje, så det blev en 2h fotopromenad.
 
 
Vi har letto ghetto folk i krägga också faktiskt...
 
 
 

Fotojämförelser

Va på Mediamarkt i helgen och lyckades köpa på mig en blixt och ett gråfilter till min kamera. En blixt har jag velat köpa länge, gråfiltret va mest ett infall.
 
Gråfiltret va Kenko, N8. Det kan hjälpa till att bla få mjukhet i rinnande vatten genom att göra det mörkare så man kan ha längre slutartid och få medveten rörelseoskärpa. Det kostade 399kr men jag har 30 dagars öppet köp. Den trevliga säljaren påpekade att det ju bara är att komma tillbaks med den om jag inte vill ha den efter jag testat den. Och lutar faktiskt åt att jag kommer lämna tillbaks det. Vi har halv storm och ösregn här idag men hann testa lite och så här blir skillnaden iaf.
 
Detta är fotat utan filter där vattnet fryser i rörelse
 
 Detta är fotat med gråfiltret där vattnet får en mjukare effekt.

Just rinnande vatten är inte nåt jag fotar speciellt ofta, och för att detta ska funka måste man använda stativ vilket jag är rätt dålig på att ha med mig. Så för 399kr är det inte värt det. Det sägs kunna hjälpa att få lite bättre färger om man fotar på en solig sommardag också, men jag tror ändå inte det är ett filter jag kommer använda så ofta.
 
Sen va det blixten, em Metz mecablitz 44 AF-1 för 1590kr. Den kommer jag defenitivt behålla!
 
Detta är fotat utan blixt
 
 Detta är fotat med den inbyggda blixten
 
 Och detta är taget med den externa blixten som är riktad
upp i taket så ljuset studsar ner och blir mjukare.

fotonominering

Fick på facebook en nominering till att ta fem svartvita vardagsbilder fem dagar i sträck. Då min mobil tydligen inte hade inbyggt fotoredigeringsprogram blev det lite fuskvariant här. Tog alla bilder o drog in alla på datorn för att få det svartvitt. Så nu kommer alla på en och samma gång istället.
 
Varje morgon börjas med att byta blöja på V och att väga mig
och skriva upp dagens vikt på min vikttabell
  
  
Sen fortsätts det med en promenad i skogen med Isedor (och Vincent i bärsele)
 
 Efter promenaden får V sitta i fotöljen i whiskeyhörnan
medans jag klär av mig ytterkläderna.
 
 Vid kl 12 är det lunch som består av te, vatten och vaniljkvarg med jornötter och chiafrön.
 
Visa fler inlägg