Årets sommarplantering

Ja, snart är det sommar och då kommer vi ha massa folk över. Och då måste man ju ha snyggt i krukorna och lådorna. Fast sen vill man gärna ha snyggt för sin egen skull också :)
På verandan har vi en stor låda jag byggde förra året som jag haft sommarblommor i. I höstas planterade jag ner lite alunrot och ett höstsilverax där som har överlevt så dem fick va kvar tillsammans med lite nyinköpta sommarblommor.
 
Jag har kommit på att petunior ändå är rätt schyssta. Har annars tyckt att det är en såndär tråkig "tant-växt". Men det finns några så himla fina med mörkt öga, denna rosa jag köpt heter shock wave pink vein, jag sådde även den själv som fick flytta ut lite barkst nu. Och så blev det snöflinga i framkant, även där en växt jag inte är helt förtjust i, men jag ska ge den en chans och se vad den går för. Annars är klassikern bladipomea som är så himla fin i sitt mörka bladverk, även fjäderborstgräset är väldigt fint som en sirligare kontrast till ipomean. Och i mitten i bakkant fick det bli ett paradisblomster.
 
Idag hann jag även bygga en bänk på verandan, om några veckor kommer ca 30 pers hit som ska ha sittplats och bordsplats, så tänkte att det va lika så bra att bygga en bänk.
Ska dock fixa dit ett ryggstöd på den nya bänken rakt fram, för det är en stor skillnad på hur skönt det är med eller utan ryggstödet. Ska bli spännande att se om man får plats med 30 pers här eller om vi får trycka ihop några på gräsmattan också. I midsomras fick vi iaf plats med ca 20 pers utan att bänken fanns, så mja, vi får se.

helgens fix inne

Det har ju regnat en del i helgen, så det har blivit mycket pysslande inne istället. Men det behövs pysslas inne också, så det gör ingenting.
 
Hittade för ett tag sen ett "innan" foto på våran hall, men sen har det aldrig tagits något "efter" foto, så tänkte att jag gör det nu.
 
  
 
Ja, det blev rött iaf tillslut.
 
I Lördags så hämtade vi ett linneskåp på en auktion inne i Järvastaden, jag har stört mig rätt mycket på att våran whisekyhörna liksom aldirg blir färdig för att vi aldrig hittar nå bra barskåp. Men nu fick detta linneskåp bli det barskåpet. Och det va väldigt skönt att få undan alla flaskor så dem inte syndes.
Såhär såg det här extrarummet ut som vi inte helt hundra visste vad vi skulle göra med. Tills vi kom på att en whisekyhörna kanske skulle va ballt.
Och sådär ser det ut nu, lite mörkare, murrigare och mysigare.
Och där är linneskåpet som vi släpade hem i Lördags! Det ska fixas lite mysigare belysning också, men det är påväg i ett paket som borde komma snart, då jäklar!
Och linneskåpet fylldes upp med allt det vi hade hemma. Tanken är nog att jag ska sätta dit en till hylla där uppe där glasen kan stå mer fritt, men ska bara fixa virke till det.
 
Där är lite bättre bild på skåpet, (och nej, det ska inte hänga ut en lampsladd där, men ville liksom inte börja såga i skåpet medan sambon sov, så ska fixa det vid ett senare tillfälle)

Igelkotte

Ja, det är ju en hel del djur som vaknat och spinger omkring både på vägar och i trädgården. När Isedor och jag höll på att påta på framsidan idag så såg jag två taggiga bollar i gräset. Ena låg väldigt still medan den andra vanka omkring och hitta allehanda goda insekter att knapra i sig. Den som låg still hade däckat och låg och toksov i våran soliga slänt medan polaren käka.
 
Va första gången (som jag vet) som Isedor träffa en Igelkott, han visste inte riktigt vad det va men höll sig ändå på behörigt avstånd för att va på den säkra sidan. Han kanske tänkte att det va nån större hybrid av Dexter/ våran skäggagam, och dem ska man va snälla mot vet han.
 
Han som låg och sov märkte inte ens av att Isedor och jag sprang omkring där, han bara låg och ryckte i taggarna från och till.
 
Efter ett tag när jag fota så la sig bara Isedor ner och höll koll på dem istället. Jag tycker om när han är sådär lugn och liksom skiter lite i saker och ting...Vilket ju inte alltid är läget...
 
Visa fler inlägg