Ljusterö och släkt

I Lördags var vi på Ljusterö hos farbror och hans familj. Mina föräldrar med hundar och lite annan släkt kom också dit. Vi var väldigt många med hundar, så fem hundar totalt blev det. Det hade kunnat bli tre till hundar, men dem va hemma.
 
Vi gick en liten promenad med alla hundar vilket gick hur bra som helst.
Borka var den med godis i fickorna så alla flockades runt honom.
 
alla skulle visa hur duktigt dem kunde sitta ner.
 
Dante smälter in bra i höstskogen

                
Isedor hittade alla möjliga roliga saker att rulla sig i, som bajs tex. Så det fick en liten badtur sen.
 
Svante tar det lugnt med Tara på gräset
 
<3
 
Sen testade Borka om Svantes moppe gick bra, vilket den gjorde. Dem var helt lyriska båda två när dem fick stå och prata moppe, gamla minnen och mekanik.

Trädgården efter frost

Den 25 september kom första frosten hit. man blev lite förvånad på morgonen när man satt sig i bilen och inte såg ut tackvare all frost på bilrutan.
Mycket klarar sig ju bra, speciellt efter bara första natten, men nu har det varit frost några nätter iaf.
 
min höstfägrings kruka mår bra, men konstigt vore annars. Är ju tåligheter som ljung, kål, timjan, alunrot och ett gräs jag köpte tidigt i våras som har hållit sig fint hela säsongen.
 
Petuniorna mår förvånansvärt bra, och jag såg nu att dem har massa massa frön som jag ju måste ta tillvara på. Aldrig frösått petunia, lite för att petunia inte känns som min typ av blomma, men herrans vad den blommade och aldrig såg skräpig ut. Och jag tycker fröställningarna ser ut som papegojnäbbar.
Dock hade bladipomean i mina stora plantering på verandan farig väldigt illa av frosten, ser inte alls roliga ut. Frågan är om man ska ta bort dem och sätta dit nå barrigt, vintrigt skojigt eller om jag bara ska låta det va över vintern..hmmmm..
 
Många av sakerna i odlingsbäddarna tyckte också att det va lite för kallt.
 
Men min Helenium 'Kanaria' blommar för fullt och har gjort så hur länge som helst. Den står ganska långt upp i trädgården, men den lyser på långt håll.

Whiskeyhörnan

Jag fortsatte lite på whiskeyhörnan. Det är fortfarande massa grejer som fattas och så, men vi har iaf kommit en bra bit på vägen. Det största som saknas är ju ett barskåp, sen skulle det va snyggt med en låg byrå eller bara koffertar mitemot fotöljerna. Men dem är ingen större prio på eftersom cykeln står där också...Cykeln som inte alls är så snygg där, men tyvärr en väldigt bra plats för den ändå...
 
Såhär såg whiskeyhörnan ut precis när vi flyttade in:
Just då mest ett förvaringsutrymme....
 
Som just nu ser ut så här:
 
 
            
Så hittade jag ball kamera på myrorna och lite fina böcker.
 
Som sagt, nå coolt barskåp, ta bort cykeln och lite mer pimp så kan det nog bli bra. Allt är bättre än innan iaf :D
 
Isedor tycker om att hoppa upp och ned ur fotöljerna iaf. Fast han tyckte det va jobbigt när kameran skulle blixtra och hålla på, därav den suspekta blicken.
Visa fler inlägg